SPA apartmani Beograd

, , , , , , , Posted by on
bali-spa-apartmani-beograd-jacuzzi

spa-apartmani-b
 

 Spa apartmani u Beogradu

 

Ponekad  sve što nam je potrebno jeste beg od svakodnevice: od šefa, prjatelja, roditelja,televizora, telefona…

Danas ljudi moraju da se nose sa velikom količinom stresa koja zna da ostavi posledice na njih fizički, ali takođe i na odnose na bliskim ljudima. Zbog toga je ponekad korisno napraviti pauzu i sakriti se od svega toga. Takođe, ponekad nam je  potreban beg, ali ne nužno kao posledica stresa. To može podrazumevati i želju da se sa partnerom provede kvalitetno vreme u ambijentu koji je izdvojen od ostatka sveta. E sad, pitanje je gde pobeći. Često su putovanja nemoguća, što zbog nedostatka nova, a što zbog nedostatka vremena. Mi  smo ovde da damo jedan alternativan predlog koji ne podrazumeva uzimanje kredita za otplatu putovanja, a ni previše vremena provedenog u putu. Spa apartmani predstavljaju odlično rešenje i predlog za sve kojima je ovako nešto potrebno.  Ovako nešto postoji duže vremena u svetu, a od pre svega nekoliko godina je ova vrsta smeštaja i u Beogradu postali deo regularne ponude ugostitelja, a ne samo nešto iz naučno fantastičnih filmova ili deo ekskluzivne ponude super bogatima.

Prvo, šta su tačno spa apartmani? To su apartmani koji u svom sastavu podrazumevaju đakuzi hidromasažnu kadu. Najčešće se izdaju na period od jedan dan do nekoliko dana (ali retko na više do dvadesetak). Razlikuju se prema veličini i opremljenosti, postoje oni koji su predviđeni za dve osobe ali postoje i oni koji mogu da budu veličine i po nekoliko stotina kvadrata. U ponudi su najzastupljeniji oni koji su predviđeni za od 2 do 4 osobe. Takođe, razlikuju se  luksuzniji i oni malo skromniji.  U skladu sa tim variraju i cene (od 30 pa do preko 100 evra), ali na cenu utiče i lokacija apartmana. Postoje razlike i u odnosu na to koliko soba uključuje apartman, da li ima kuhinju, u odnosu na veličinu đakuzi kade  i slično. Tržište spa apartmana u Beogradu je izrazito široko. To jeste nešto što bi zvučalo čudno pre nekoliko godina, ali sada je podosta tačno. Širok raspon u cenama omogućava gotovo svima da iskuse čari nečega potpuno drugačijeg od tipičnog odsedanja u hotelu ili iznajmljivanja stana na dan.

 

spa-apartman-arena-city-beogradPrimer takvog apartmana je i ARENA CITY spa apartman. On se nalazi u blizini auto puta i Arene, ali i  velikog broja poslovnih zgrada. Apartman je dvosoban,  sastoji se od dnevnog boravka i spavaće sobe. Dnevni boravak čine predsoblje, čajna kuhinja  i dnevna soba. Moderno i minimalistički uređena čajna kuhinja sadrži  elegantni šank za obedovanje sa gracioznim barskim stolicama, a u dnevnoj sobi se nalazi garnitura i smart TV. Druga celina je spavaća soba sa hidromasažnom kadom koja je savršena za relaksaciju i dovoljno prostrana za dvoje. Takođe,  postoji i odvojeno kupatilo u kome je i tuš kabina. U spavaćoj sobi preovlađuju topli tonovi drveta i blaga pozadinska svetla. Pored velikog francuskog kreveta, gostima je na raspolaganju i još jedan LCD TV. Ovaj apartman je primer tipičnog spa apartmana u Beogradu. Uređen sa ukusom, pristojne cene i kvaliteta.

 

lotus-spa-apartman-fransucki-lezaj

Pored ARENA CITY spa apartmana tu su i apartmani MISTIC, LOTUS ili OGLEDALO.

LOTUS je studio apartman sa hidromasažnom kadom, veličine 25mkv. Smešten je u širem centru Beograda, odmah do TC ZIRA. Svojim gostima pruža udobnost potrebnu za trenutke opuštanja. Takođe, gostima su uz doplatu na raspolaganju privatni parking i mini bar.

MISTIC  je nešto veći apartman takođe smešten u blitzini TC Zira. Poseduje terasu i luksuznu hidromasažnu kadu. Kao i u slučaju LOTUS apartmana, moguće je uz doplatu obezbediti mini bar ili privatno parking mesto.

Tu je još jedan interesantan spa apartman, jednostavno nazvan OGLEDALO.  Dosta slličan ARENA CITY apartmanu u pogledu opremljenosti ali smešten u širem centru Beograda, blizu Beograđanke. Ono što ga odvaja od prethodno pomenutih apartmana jeste koncept otvorenog kupatila.

Naravno, za one sa dubljim džepom na raspolaganju su i oni luksuzniji: sa finskim saunama, pa čak i sa bazenom. Međutim, ipak većina apartmana ima neke zajedničke odlike poput minimalističkog a opet prijatnog nameštaja, garažnog mesta, postojanje Wifi mreže, centralnog grejanja  i minibara.

 


 

Wellness vs. SPA

 
Možda je ovo trenutak da zastanemo i objasnimo jednu od dosta čestih zabuna kada govorimo o spa aprtmanima. Svako ko se bavi hotelijerstvom će je takođe navesti, a to je razlika između wellness i spa apartmana. Welllness označava stil života koji obraća pažnju na balans uma i tela. Sam termin je skovao Dr. Halbert Dunn 1915. godine od reči well being i fitness. Jedna od bitnih aktivnosti u ovakvom stilu života jeste i poseta wellness centrima i apartmanima koji pružaju usluge poput najrazličitijih masaža i balansiranog jelovnika .  Spa je nešto uži termin koji je nastao od latinske izreke ,,Sanus per aquam” što znači ,,Zdravlje kroz vodu“.

Spa centri pružaju takođe usluge relaksacije, ali dodaju i određene kozmetičke usluge koje wellness centri ne nude. Wellness centri mogu i služe često u medicinske svrhe, radi oporavka nakon neke povrede na primer, dok spa centri nisu izbor u tom slučaju. Wellness centri su zamenili ono što se nekada nazivalo ,,odlazak u banju“. S druge strane, spa apartmani i centri su nastali kao dobra kalkulacija ugostitelja koji su ispravno prepoznali potrebu za opuštanjem sve napetijih gostiju koji proveravaju mail svakih nekoliko minuta i koji kod putovanja sve više cene komfor. Danas su posetioci spa apartmana raznovrsni i ono  najbitnije, nisu samo jako bogati. Uz pomalo truda mogu se naći izuzetno povoljni apartmani koji ne odstupaju kvalitetom previše od onih dosta luksuznijih.

Zato, bez mnogo izdvojenog novca imate mogućnost da opustite nerve i  zaboravite na sve okruženi prijatnom atmosferom apartmana specijalno pravljenog za tu namenu. Takođe, vaša voljena osoba to može podeliti sa vama, pa spa aprtman može postati mesto u kom pored relaksacije dobijete priliku za kvalitetno provedeno vreme nasamo koje je značajno za svaki odnos. Sve u svemu, rezervišite apartman, spakujte mali kofer i po izboru povedite nekog na mali predah i punjenje baterija.