Odgovori na najčešće postavljana pitanja

Rezervacije

Rezervacija stana je moguća na više načina. Prvi način je da kad izaberete željeni apartman, dovoljno je da ispod tog apartmana popunite obrazac za rezervaciju i naše ljubazno osoblje ce Vam blagovremeno odgovoriti da li je stan slobodan. Ukoliko je zauzet, poslaćemo Vam ponudu slobodnih stanova za traženi period. Drugi način je telefonskim pozivom ili slanjem elektronske poste na adresu  office@deltaapartmani.com
Vaša rezervacija nije validna sve do momenta dok od nas ne dobijete potvrdan odgovor. Ukoliko rezervaciju pravite telefonskim pozivom, uvek tražite potvrdu iste putem elektronske pošte.
U izvesnom, veoma malom procentu, dešava se da zbog "više sile" (kvar na elektromreži, problem sa vodovodnom ili kanalizacionom instalacijom itd) Vaš apartman postane neupotrebljiv. U tom slučaju potrudićemo se da Vam osiguramo po kvalitetu isti, ili bolji smeštaj u jednom od naših apartmana. U takvom slučaju nemate nikakvih dodatnih troškova, već najam koji ste platili ili koji je dogovoren pokriva troškove najma zamenskog apartmana. Ukoliko nikako nismo u mogućnosti da Vam osiguramo zamenski smeštaj ili smo prisiljeni da otkažemo već potvrđeni najam zbog razloga na koji Delta Apartman nema nikakvog uticaja (viša sila), iznos koji (ako) ste već uplatili biće Vam u potpunosti vraćen, pa u tom slučaju Delta Apartman neće imati nikakvih daljih obaveza
Ukoliko zbog bilo kakve situacije niste u mogućnosti da boravite u našim stanovima i želite da otkažete Vaš dolazak, najljubaznije bi  Vas zamolili da nas odmah obavestite o toj činjenici na tel. br. +381 65 2140 878 I +381 64 15 10 555. Delta Apartman će biti Vaš dobar domaćin nekom narednom prilikom. Uplaćena akontacija se ne vraca ukoliko unapred nije postignut drugačiji dogovor.

Naplata smeštaja se vrši prilikom ulaska u apartman. Naše apsolutno pravo je da, ukoliko napuštate apartman neki dan ranije, zadržimo celokupnu naplaćenu sumu. Nadamo se da razumete da Vaši privatni razlozi ne smeju uticate na naše poslovanje. Preporučujemo Vam da uvek, ukoliko postoji mogućnost da skratite period boravka u apartmanu, napravite rezervaciju za onaj period kada će Vam apartman sigurno trebati, sa mogućnošću produžetka. Na ovaj način izbeći ćete eventualni nesporazum oko skaćenja rezervacije i vraćanja novca.

Ukoliko postoji mogućnost, Delta Apartman će Vam u ovakvim situacijama, koliko je to u našoj moći, izaći u susret. Obzirom da u poundi imamo veliki broj stanova, uvek postoji varijanta da Vam isti ili sledeći dan nađemo zamenu za stan koji Vam se nije svideo. Međutim, imajući u vidu kvalitet naših stanova, i realnu predstavu o stanu koju možete steći pregledavanjem naših web-stranica, možete biti spokojni da je mogućnost nastanka ovakvih slučajeva praktično isključena

 

Dolazak i odlazak

U naše apartmane ulazi se najranije u 14 časova. Ranije je moguće ući u slučaju da se apartman na dan Vašeg dolaska isprazni pre 12 časova. U slučaju da je apartman prethodni dan prazan, tada je moguće ući i u ranim jutarnjim satima. Svakako je najbolje da se o mogućnosti ranijeg ulaska raspitate kod nas.
Na adresi apartmana uvek će Vas sačekati osoba koja će Vas uvesti u stan, sa Vama potpisati ugovor, predati Vam ključeve i izvršiti naplatu. Broj telefona i ime osobe dobićete od nas dan pre Vašeg dolaska ili na sam dan dolaska.
U našim apartmanima ste dobrodošli u bilo koje doba dana ili noći. Dakle, ulazak u apartman je moguć od 0-24h. Molimo Vas samo da nas o vremenu Vašeg dolaska prethodno obavestite, tim pre ako se radi o noćnim ili ranim jutarnjim dolascima.
U najvećem broju slučajeva ključevi se ostavljaju na prethodno dogovoreno i za to namenjeno mesto. Zadržavamo pravo da na naš zahtev na čas Vašeg odlaska dođe osoba koja bi preuzela ključeve.
Varijanta da neko preuzme ključeve umesto Vas je takođe moguća. U takvoj situaciji bi ta osoba bila dužna i da potpiše ugovor i izvrši plaćanje. Nakon Vašeg dolaska, bilo bi neophodno da se evidentirate u knjigu gostiju.

 

Plaćanje smeštaja

-boravak u apartmanu   -čišćenje apartmana, zamenu posteljine i peškira (pre i posle Vašeg boravka kao i jednom nedeljno ukoliko je boravak duži od 7 dana. Postoji mogućnost dnevnog održavanja ali se posebno tarifira. -sve režijske troškove, internet i kablovsku TV
Plaćanje se vrši prilikom preuzimanja ključeva osobi koja Vam preda ključeve i koja sa Vama potpiše ugovor.
Plaćanje se vrši isključivo u dinarima, po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan kada se vrši plaćanje. Obzirom da se svi naši apartmani nalaze u blizini neke menjačnice, novac u stranoj valuti neće predstavljati nikakav problem.
DELTA APARTMANI će se truditi da Vam u skorijoj budućnosti omoguće i plaćanje karticom. Za sada je plaćanje moguće izvršiti isključivo gotovinom. Kako u samoj blizini naših apartmana postoji veliki broj bankomata, dolazak do gotovine neće predstavljati problem.
Plaćanje se vrši ISKLJUČIVO unapred, prilikom preuzimanja ključeva. Ako iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da celu sumu platite odjednom, moguće je parcijalno plaćanje ali uvek za dane unapred.
Za boravke do 3 noćenja, uplata avansa nije obavezna a Vaša rezervacija je u svakom slučaju sigurna. Za boravke duže od 3 noćenja plaća se avans u iznosu od 20% od ukupne sume (u slučaju otkazivanja rezervacije, avans se ne vraća)

 

Boravak u apartmanu

U apartmanima možete neometano primati dnevne i noćne posete. Cena apartmana ne zavisi od broja gostiju, tako da zajedno sa Vama u apartmanu mogu boraviti i Vaši prijatelji (naravno, do ukupnog broja gostiju za koliko je apartman predviđen). Svakako nemojte zaboraviti da su i Vaši prijatelji u obavezi da se u potpunosti pridržavaju Kućnog reda!
U svim našim apartmanima postoje opremljene kuhinje, kao i osnovno posuđe dovoljno za pripremu hrane. Mogućnost pripremanja hrane i jeste jedna od glavnih prednosti apartmanskog smeštaja u odnosu na hotelski.U slučaju da imate posebne zahteve kada je u pitanju posuđe, budite slobodni da nam to tražite. Biće nam zadovoljstvo da Vam izađemo u sustret i učinimo Vaš boravak još komfornijim.
U svim našim apartmanima obezbeđena je posteljina i peškiri za onoliko osoba koliko je najavljeno prilikom rezervacije. Zamena posteljine  vrši se svakih 7 dana ukoliko Vaša rezervacija traje duže od tog perioda. Peškiri su obezbeđeni za sve vreme Vašeg boravka u meri koliko je Vama potrebno.
U slučaju da izgubite ključ dužni ste snositi troškove zamene brave i ključeva na apartmanu.
U vremenu potpune dominacije mobilnih telefona i raznih vidova komunikacije putem interneta, značaj fiksnih telefona je smanjen. Iz tog razloga smo se odlučili da fiksni telefon ne predstavlja standardni deo naše ponude.
U svakom apartmanu se nalazi ADSL ili kablovski internet  a svi apartmani imaju wireless modeme.

 

Povratak na početnu stranu Stannadan apartmani Beograd