Belvil apartmani

, , , , Posted by on

belvil apartmani

 

Apartmani u Belvil naselju na Novom Beogradu

 

Još od početka projekta 2006. godine ovo naselje izaziva kontraverze, ali i divljenje velikog broja ljudi. Predmet priča o korupciji, malverzacijama u gradnji, primedbi na kvalitet smeštaja ovaj kompleks i dalje ostaje jedinstven kompleks u Srbiji. Apartmani u Belvilu se redovno spominju kao zaisgurno najbolji apartmani na Novom Beogradu, ako ne i u čitavom glavnom gradu. Ali, da počnemo od početka. Naselje koje nosi identično ime kao i mnoga slična naselja u Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama i Francuskoj, izgrađeno je za potrebe smeštaja učesnika  Letnje Univerzijade koja je brojala nešto više od 9000 učesnika, a nakon toga  su u rekordnom vremenu apartmani rasprodati i ključevi podeljeni stanarima u decembru iste godine.

 

 

Čuveni kompleks se nalazi na Novom Beogradu u  bloku 67. Belvil se prostire na površini od 14 hektara i sastoji se od 14 stambenih zgrada i 2 zgrade sa poslovnim prostorom. Tu se nalazi oko 1850 apartmana, a u veličini variraju od 31m2 pa sve do 104 m2. U prizemlji stambenih zgrada se nalazi 333 lokala. Ono što takođe čini Belvil izuzetno privlačan jeste i broj parking mesta. Apartmani sa parkingom  postaju polako podrazumevana ponuda danas, a Belvil to na  najbolji način koristi. Upodzemnim garažamase nalazi oko 1300 mesta, a na otvorenom ima parking mesta za još 600 automobila. Jednostavna matematika pokazuje da je broj parking mesta veći od broja stanova, što je gotovo nemoguće naći u nekom drugom beogradskom naselju. Tome treba dodati da do podzemnih garaža u svakoj zgradi vode po dva lifta koja rade čak i kada nema struje. Za sve one kojima je veoma bitna bezbednost tu su i velika sigurnosna vrata na ulazu. Zgrade su perfektno održavane usled postojanja čistačica koje rade 8 sati dnevno. Ono po čemu je Belvil takođe atraktivan jeste i potpuna prilagođenost osobama sa posebnim potrebama.

 

 

Jedan od razloga zašto se kupci i gosti odlučuju za apartman u Belvilu je  veliko prisustvo komercijalnih objekata u neposrednoj blizini. Na prvom mestu je tu DELTA SITI šoping mol koji je kao zasebna celina u kompleksu. Tu su i lokali različitih namena koji se nalaze u prizemlju zgrada, poput restorana, bankarskih ekspozitura i  salona lepota. Izvan samog  Belvila takođe postoji veliki broj komercijalnih objekata. Sa njegove istočne strane se nalazi Beogradski buvljak, dok se zapadnije nalazi poslovni park  simbolično nazvan Airport City, po nekadašnjem aerodromu Aero-Puta koji se nekada nalazio  na dalekoj periferiji grada. Predstavništva nekih od najuspešnijih kompanija su u susednoj ulici Đorđa Stanojevića, a u blizini je i  hipermarket IDEA i  Roda Megamarket. Sve ovo utiče na odluku mnogobrojnih stanovnika Belvila da često i ne izlaze iz naselja jer tu imaju sve što im je potrebno.

Belvil naselje, Novi Beograd

Svaka zgrada nosi naziv određene vrste cveća poput Ruža, Jorgovan, Zumbul… Kada govorimo u unutrašnjem uređenju tu su veliki prozori visine 1.8m, visoki plafoni 2,7m, najkvalitetniji hrastov parket, centralno grejanje, klima uređaji, najsavremenija instalacija za telefon i TV. Sve ove  sitnice čine da su apartmani u Belvilu jedni od najtraženijih i najcenjenijih  u Beogradu kada dođe do ponude stranih, ali i domaćih gostiju. Ono što takođe  treba naglasiti da iako postoje određeni standaradi u kvalitetu koji svaki  apartman podrazumeva to nikako ne znači da ne postoje varijacije u pogledu njihove osnovne strukture i veličine. Postoji čak 27 različtih kombinacija veličine i rasporeda prostorija apartmana u Belvilu. Trenutno preovlađuju apartmani sa jednom spavaćom sobom. Zbog  visokih plafona i prozora svi stanovi imaju u oku posmatrača čak i veću veličinu i prostranost.

Ako sve ovo nije dovoljno onda treba pomenuti da odskoro postoji i posebna aplikacija za stanovnike i goste apartmana u Belivilu koja im pomaže oko orijentacije i sadržaja koje ovaj   kompleks nudi. Na kraju se može zaključiti da Belvil možda i nije samo još jedno naselje. Više je novi koncept života u kom je akcenat na skladnom, bezbednom i udobnom uređenju prostora koji nas okružuje.